Krystyna Marianna Korkus

Całe życie związana z naszym miastem. Tu się urodziła, uczyła, rozwijała swoje zainteresowania, pracowała, wyszła za mąż, urodziła i wychowała dwoje dzieci. Aktualnie mieszka na osiedlu Grunwald- Wschód w zasobach RSM Pionier. Niemalże przez całe życie zawodowe pracowała na kierowniczych stanowiskach. Ponad 5 lat temu zainicjowała reaktywację Zespołu Pieśni i Tańca Ziemi Kutnowskiej i od momentu rejestracji była jego prezesem. Rozpoczynając od przysłowiowego "zera" stworzyła prężny zespół, który z sukcesami reprezentował nasze miasto na scenach krajowych i zagranicznych oraz zdobywał najwyższe nagrody na festiwalach folklorystycznych. Była pomysłodawczynią i organizatorem festiwalu "Na ludowo w mieście róż". Jak twierdzi "jestem dumna, że coraz więcej ludzi rozpoznaje nasz ludowy strój kutnowski." Kilka miesięcy temu, z przyczyn osobistych, zrezygnowała z prowadzenia zespołu. Z SLD związana jest od kilkunastu lat. Od 2 lat piastuje stanowisko skarbnika w strukturach powiatowych SLD, a od niedawna jest również przewodniczącą Rady Miejskiej SLD w Kutnie. Z natury jest otwartą i chętną do współpracy osobą. Ma wszechstronne zainteresowania, w których również mieści się astrologia (spychana na dalszy plan ze względu na brak czasu). Chętnie gotuje. Projektuje swoje ubrania i samodzielnie je szyje.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C