Grill wojewódzki SLD

dodano 2014-09-17 11:26 w kategorii: Powiatowe

Grono członków i sympatyków SLD z województwa łódzkiego spotkało się w sobotnie popołudnie 28 czerwca na ognisku w Żychlinie. Organizatorem imprezy była Rada Powiatowa SLD w Kutnie oraz Forum Równych Szans i Praw Kobiet powiatu kutnowskiego.  Spotkanie zaczęło się od powitania przez przewodniczącego Rady Powiatowej SLD,Bartosza Serendę, przybyłych gości ,wśród których znalazł się między innymi poseł i przewodniczący Rady Wojewódzkiej SLD, Dariusz Joński.

Głównym celem spotkania była integracja członków SLD z województwa łódzkiego. Zaraz po oficjalnej części przyszedł czas na wspólną zabawę na świeżym powietrzu. Sympatycy SLD wraz z rodzinami spędzili wieczór na smażeniu kiełbasek przy ognisku ,wspólnych śpiewach i tańcu. Nie zabrakło również czasu na dyskusję o palących problemach powiatu i bieżącej sytuacji w Polsce i regionie. Na pytania członków SLD z regionu chętnie odpowiadał poseł Dariusz Joński, który przyznał, że miło spędził czas w gronie przyjaciół z powiatu kutnowskiego.

- Zawsze miło jest spotkać się z ludźmi, którzy doceniają naszą pracę. Wierzę ,że wspólnie z członkami SLD z powiatu kutnowskiego dobrze przepracujemy okres przedwyborczy , a dzisiejsze spotkanie pozwoli nam zebrać siły przed zbliżającymi się wyborami -mówi poseł Dariusz Joński.

Spotkanie było ze wszech miar udane, spełniło swoją rolę. Po integracyjnej zabawie ze wzmożoną energią i pełni zapału wracamy do pracy.