3xTAK DLA GODNEJ PRACY

dodano 2014-07-22 10:40 w kategorii: Akcje

Kutnowski SLD przypomina, że zbierane są podpisy w ramach ogólnopolskiej akcji „3xTAK”. Celem jest zbiórka podpisów po trzema projektami ustaw dotyczących godzinowej płacy minimalnej, ograniczenia ilości umów śmieciowych i podwyżki rent i emerytur. SLD chce płacy minimalnej na poziomie minimum 10 złotych za godzinę, ograniczenia ilości umów śmieciowych, a także podwyższenia o 200 złotych najniższych emerytur i rent oraz przekonać Polaków do pomysłów prezentowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej. Akcja dotrze do wielu miejsc w Polsce, gdzie członkowie SLD będą przekonywać o słuszności postulatów, które mają na celu wyrównywać szanse społeczne. Naszych członków możecie Państwo spotkać na ulicach Kutna, Żychlina i Krośniewic w każdym dniu tygodnia. Chcąc złożyć podpis poparcia dla tej akcji, należy posiadać przy sobie dowód osobisty (bądź pamiętać adres zameldowania figurujący w dowodzie osobistym oraz pamiętać numer ewidencyjny PESEL). Zapraszamy wszystkie osoby do poparcia tej niezwykle ważnej inicjatywy!!!